There was an error in this gadget

Sunday, January 9, 2011

let's rock the denim jacket

okay,i made a tough decision here.and i finally bought myself a denim jacket from padini.yayyyyyy tapi harga dia  buat aku ngeri sikit huk2.itu pon beli senyap-senyap tak bagitahu mak aku pon.kang tak pasal kena bebel.hee but i'm glad that my friends said the jacket is nice and yeah i bought it already.

it's really worth it though sebab boleh pakai dengan macam-macam tops.hoorayyyyyy tapi memang tak lah kan nak pakai pergi kelas.huhu soooooo misi lepas ni nak beli tops,hee.i think i want to buy a flowery tops,nak beli yang murah je pon.oh boleh gak pakai dengan maxi tapi maxi yang i really want setakat ni belum jumpa lagi,sigh

oh ingat nak cut budget on my eating lah.puasa je lah lepas ni,tak pon diet.haha ini cara menghukum diri yang terbaik lepas beli macam-macam tak hengat dunia.tapi i have to say that i really satisfied sebab beli benda yang memang aku nak sangat.weeeee ;p



yup this is it.tapi i don't really like flower brooch tu.
but worry not sebab bunga tu boleh tanggalkan,weee :)



yayyyy ;p


i'm so happy that i bought this denim jacket.but at the same time masih berkerut dengan harga nya.pheuwww!!oh oh bila nak pakai ni.haha ;p


Monday, January 3, 2011

cool girls wear "terompah"

ahaksssss cool sangat ke pakai terompah or nama glamssssss nye clogs.ehe,of course la.bukan ke post yang sebelum-sebelum ni dok cakap nak beli clogs kan?sooo yeah,i finally bought myself a pair of clogs and it's soooo hell damn yeah cute and comfy.ehek,ingat kat segamat takde kasut yang cool ke?kat CARTINO SONEA ada taw.


oh oh nampak clogs tu kat rak kasut je terus terkam bapak eksaited gilaaaaaa,ada saiz 4 je,kalau nak ikutkan selesa patut beli saiz 5 tapi sebab nafsu berahi masa tu dah tak fikir dua kali dah.saiz 4 aku taram je.at first ingat susah nak jalan la,berat la,tapi rupanya clogs tu selesa gilaaaaaaaaa and senang gila nak pakai.pakai dengan skinny jeans sumpahhhhhhhh smart.sanggup ulang-aling cucuk duit kat mesin ATM ,siap bagi deposit dulu kat tauke kedai sebab takut kasut kena kebas sementara nak cucuk duit kat ATM tuh.yelaa,kang patah balik lesap lak kasut tu kena kebas dengan orang lain kang,nanti menangis tak berlagu pulak kan.perghhhhhh


sumpah selesa gilaaaaaaa bila pakai,rasa taknak bukak je.nak tido pon kalau boleh nak pakai gak.pergh melampau.hehe;p














 grrrrrrr ;)



ahhhhhhhh happy,weeeeee :)

Friday, December 31, 2010

aye aye segamat!!

setelah lama memerap otak dan menambah lemak lebih kurang sebulan lebih kat rumah,tiba masa mengucapkan selamat tinggal dengan tabah kerana segamat sudah menanti.eceh macam lah ini first time nak leaving ke segamat,padahal dah masuk part4 dah kan.teringat lak zaman skema ayam time part 1,perghhh sumpah masa tu muka sadis,muka baik gilaaaaaa pijak semut pon gerenti semut berterima kasih sebab langsung tak sakit.(ohohoi lupakan cerita part 1,bukan nak cerita pasal semua-semua tu.pfffffft)

and yeah,happy new year,wahhhhh seronok nye mulakan buku baru kan kan?ehe,zaman kewanitaan sudah menghampiri ku yeahhhhhh nak kahwen nak kahwen.soooo azam baru harap dapat dilunaskan satu persatu dengan jayanya,wachaaaaa!!duush dush.(maaf ye,sugar high)weeee ;p


sooo semua barang da packing,yeahh and tabahlah di segamat.kat sini beriya lah kutuk-kutuk segamat,segamat bosan la,kecik la,bla bla pot pet padahal muka-muka yang sama gak yang dok turun pekan segamat tu.korang jangan nak propa sangat eh,boleh je aku tengok korang hidup kat segamat tuh.haaa..zasssssss..jangan propa akak akayssssssss...ohoi ini bukan laman gosip segala,pigidah.huk2,makin merapu dah kenapa ni.muuuuuuuu..(muncung bunyi lembu)

eh okay bye nak gerak ni.jumpa sana eh orang segamat.weeee

Thursday, December 30, 2010

wakaka si pengganas

ohohoi lama bebenor lah pulak aku tak buat kemunculan kan,ececeh ayat mintak buku lima.entry kali ni just nak tunjukkan wakaka anak kepada arwah pianka mengganas.kita tengok video eh?eceh ;p


maafkan suara saya yang buat sakit telinga tu ek ek??weeee.








p/s:awasi haiwan kesayangan anda.berikan mereka didikan kasih sayang supaya tak mengganas seperti wakaka.

Monday, December 20, 2010

i just can't resist ;p

oh ye rajin benar haku update blog hari ni,sampai 3 post serentak,tak mau glojjjsss(gelojoh)taw.grrrrr,tehehe ;p

oh ye pagi tadi sedang diulit mimpi nan syahdu tiba-tiba terbantut setelah mendapat panggilan telefon dari kawan aku ayu.around 10 pagi time tu.(kalau ayu tak call jangan harap dah bangun time-time macam ni,miawww)tapi tak sempat nak angkat,huk2 and then aku text la dia,"nape yu?"then dia rep,"jom teman aku g BSN,mak aku suh buat akaun SSPN untuk PTPTN".so lepas mandi siap-siap aku pon gerak la naik kereta dengan ayu pergi BSN meru.sampai sana orang tu cakap akaun SSPN tak buat pon takpe.heh,so kitorang melencong la ke Tesco.


haa dah alang-alang ke Tesco tu apa lagi,ambik lah kesempatan ushar-ushar selendang baru,grrrrrrrr.bersinar mata haku tengok selendang cantik-cantik kat sana.kebetulan abah ada bagi duit sikit soo cantik sangatlah tu,hehehe.lagipon dalam kepala ni memang dah lama nakkkkkkk sangat kat satu shawl ni.colour dia nice la,RM15 then aku mintak kurang dia bagi harga RM13.ok la tuh kan,so aku pon terus je rembat.ngeeeee ;p

lepas beli,dalam kereta aku da start menggayakan dah,haha.pening je kepala ayu.sampai rumah je apa lagi,webcam la.bajet la diri tu model tip top.tip top ke?model ke?uhuk








kantoi kat dalam pakai baju kelawar mak.ngeh2 ;p





puas.sangat. :)
 

Sunday, December 19, 2010

khas buat faiz amiruddin ;p

faiz amiruddin ialah my old time buddy in sekolah rendah.dah lama tak jumpa tup tap dia bagi haku soalan bagi panas ni.haha ;p


1. adakah anda rasa anda HOT?
tak pernah,hot pada saya merujuk pada cuaca yang panas.bukan merasakan saya hot tahap good2.erkk paham ke?

2. update wallpaper yang anda guna sekarang?
kenapa lak?saya suka warna yang sekarang ni.takyah memandai suruh saya tukar eh.grrrrr

3. Cerita about this wallpaper.
warna peach yang ceria.auwwww

4. Kali terakhir makan pizza.
bulan..errr..7 tak silap..kat pizza hut setia alam.

5. Lagu terakhir yg anda dengar?
got your back(T.I ft Keri Hilson)ahhhh addicted.asik dengar berulang2 sampai tahap nak muntah.

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
berangan of coz,dapat PPTPN nak beli apa.macam la tak pernah buat kan?ceh
7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
aida,fitriyah,aidot,adik,gadis redbull,sleepy head,bubble head,gemuk,bangla

8. Tag lagi lima orang

1.qeena azmi
2.syawal mostakim


3.afiq zulhafiz




4.yunalis zarai(sah dia xtaw blog haku)



5.hana tajima(sah dia xminat baca blog haku)



9. Siapa orang no 1 dengan anda.
kucing saya

10. Katakan sesuatu pada orang no 5.
i really adore ur style la kak.ajar saya pakai selendang macam akak.and and ngape selendang akak mahal sangat.takleh jual murah ckit ke.(of coz kena speaking,sebab dia xpaham malay akayssssss)

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa?
dia kawan ngan nombor 1 and nombor 2.

12. Bagaimana pula dengan nombor 2?
dia ada hubungan sulit ngan bomoh susuk kat siam.

13. Katakata cinta kepada orang nombor 4.
yuna,i love u.i will always support u.u are my inspiration to wear shawl.something like that lah.and and i love all your songssssss.

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag.
semua pakai susuk bomoh siam
semua kaki gossip
semua kaki shopping
semua suka belajar last minute
semua anak manja


puas hati dengan jawapan saya? :) and and tq sebab tag saya mr.batman.weeee ;p

Thursday, December 16, 2010

temptation rising.

rasa nya cuti sem kali ini banyak dihabiskan meng-Google trend-trend fesyen artis hollywood yang terkini,wahhh meriah lagakku bercakap mengalahkan fashion police,weee.no,yes eh seriously memang tak menahan kalau search fashion-fashion baru ada je fashion yang membuat hati ini melonjak sakan.as for my opinion lah kan,tak sure pulak pendapat korang,i always think hollywood celebs like miley cyrus and vanessa hudgens is true fashion forward.suka sangat tengok style diaorang tapi memang tak lah kan haku nak pakai short pants je macam diaorang tu haha,masuk neraka akak kan adoiiii.


damn she's always looks good.a fringe bag,denim shirt,cool accessories,and and her hair is always nice.ahhhh..



the jacket and the accessories are f-ing awsome.



 i want a denim jacket like her.the colour is nice with a stud detailing,auwwww.




a sweet maxi dress and hobo bag.



lust at first sight.




oh yes intoducing,a clogs.in malay word we call it terompah.what do you guys think?kelakar or nice?
i fell in love with it already,awwwww.



auww nice,tapi tapi i need a tutorial to walk in them.nanti jatuh malu sahaja.tsk-tsk :(



ahh she looks good wearing them clogs.



should i buy them?uhuk.



kate beckinsale wearing a clogs.



some ideas what you can wear with the clogs.a long skirt can be an option.








i'm not sure if i really want the clogs though.macam nak beli,tapi tapi kena fikir betul-betul dulu baju apa yang sesuai pakai dengan clogs tu?nampak pelik tak?aisehhhh.ini lah masalah kalau taksub sangat dengan benda-benda lagha ni.padan muka.haha.almaklumlah umur nak meningkat 20-an,zaman kewanitaan bakal menghampiri tu yang rasa bernafsu semacam bila tengok kasut tinggi-tinggi ni,selalu pakai kasut flats je pon,tehee.